dimarts, 20 de setembre del 2011

Entrada a Help Catalonia Del municipalisme a la Sobirania

Aquest és l'enllaç a Help Catalonia: 



http://helpcatalonia.blogspot.com/2011/09/from-municipal-politics-to-sovereignty.html

I aquí està la traducció:


Del Municipalisme a la Sobirania.

Catalunya està en una cruïlla complexa i cada vegada més crispada. Aquesta setmana hem viscut, sobre tot el divendres, noves agressions cap a l’autogovern i sobre la nostre identitat com a poble en un dels pilars fonamentals: la nostra llengua.
És un pas més que es allunya d’aquest estat, l’Espanyol, que no ens vol però tampoc ens deixa marxar.

L’any 2009 es va iniciar un camí a Arenys de Munt, un petit municipi de la Província de Barcelona i comarca del Maresme. El 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt es feia la primera consulta sobre la Independència de Catalunya. El treball conjunt de molta gent que va deixar momentàniament de banda els protagonismes personals, malgrat en vam tenir alguns de destacats, i de partit per treballar per un objectiu comú va  ser la clau de l’èxit. Jo sovint recordo a la gent que alguns vam treballar per les consultes des del silenci. Com sempre passa alguns s’enduen el protagonisme però sobre el treball silenciós de molta gent.

Però després d’aquesta i totes les consultes fetes, després de la retallada(o reinterpretació que és pitjor) de l’Estatut, de la modificació gairebé per decret de la constitució, de la sentència del tribunal suprem i del tribunal superior de justícia de Catalunya sobre l’ensenyament en Català i d’un llarg etc. que es pot fer?

Doncs recuperar l’esperit de les consultes, treballar units des dels municipis i agrupar a molta gent a l’entorn del projecte sobiranista, independentista o com li vulguem dir. Hi  ha un sol camí que cal recorre pas a pas. Podem fer-lo més o menys ràpid però hem de ser conscients que el que segurament no hi ha són dreceres. Tenim pressa i molta doncs fa temps que volem arribar i cada vegada ens costa més de suportar els atacs i com no l’espoli fiscal que també és molt important.

A Arenys de Munt tenim l’Ateneu independentista que vol mantenir viu l’esperit del 13-9-2009 i ara l’ajuntament s’adherirà a l’Associació de Municipis per la Independència.
Tot un altre cop des del món municipal. On la política és més a prop de la gent hem de seguir impulsant aquest camí que no pot tenir marxa enrere.

Catalunya vol ser sobirana, els catalans i catalanes volem ser això: catalans i catalanes amb tot el que això suposa. I no volem aïllar-nos, volem formar part d’Europa i volem ser un estat més. Un estat que pot ser punter en moltes coses. Catalunya tot i els impediments sempre ha estat capdavantera i ho seguirà sent si ens deslliurem d’alguns lligams que ara mateix ens ofeguen.

S’acosta l’11 de setembre i caldrà un any més reivindicar les nostres llibertats fins a aconseguir-les.

Alfons Molons i Antius
Tinent d’Alcalde per CiU a l’Ajuntament d’Arenys de Munt.