dimecres, 4 d’abril del 2012

16è congrès. Treballar per sortir de la crisi i per aconseguir la plena sobirania de Catalunya, un estat propi


Els dies 23, 24 i 25 de març, el passat cap de setmana, hem celebrat el celebrat el 16è congrés de Convergència Democràtica de Catalunya. Sota el lema Una manera de ser, Una manera de fer.







Hem treballat les dues ponències: 
  1. La transició Nacional
  2. Una nova organització per una nova etapa.
La ponència 2 posa l'organització de convergència al dia per poder tenir un partit que ens ha de facilitar articular l'acció del mateix i les responsabilitats de govern i institucionals  que tenim CDC i CiU.

La ponència 1 és la que ens marca el camí per arribar a una plena sobirania i a un estat propi. La transició Nacional vol marcar un camí. El catalanisme fins ara associava els conceptes de Catalunya=Nació i el catalanisme del segle XXI els de Catalunya=Nació+Estat. La construcció d'aquest estat propi ha de ser gradual  com a propera estació el pacte fiscal, que ha de cercar estar integrada com un estat modern i punter dins la Unió Europea. El pacte fiscal és una eina molt important per poder desenvolupar Catalunya, poder-la consolidar com a Nació i poder mantenir l'estat del Benestar. Podeu aprofundir més a: http://16congres.convergencia.cat/

Jo com a responsable de la ponència 1 del Maresme estic content d'haver pogut treballar conjuntament amb els militants i delegats/ades del Maresme durant els treballs previs al congrés comarcal i després els dies del congrés a Reus.
També va ser molt interessant, i fins i tot emocionant, el treball de la transacció final on vam acordar amb el President de la Ponència, Francesc Homs, el redactat final on vam incloure el que hem explicat fins ara. Un treball molt col·laboratori amb els altres delegats que van presentar les esmenes en general i en particular el treball entre el president de la JNC, Gerard Figueras, en Francesc Homs i Jo mateix.

El congrés també va nomenar la nova direcció encapçalada pel President, Artur Mas, el Secretari General, Oriol Pujol i un bon equip de gent que tenen un gran repte.

Des del Maresme podem estar contents doncs tenim dos representants a la Direcció Nacional. La Cesca Domènech i en Xavier Badia. Dos grans persones que segur faran una molt bona feina.

Ara a treballar, a estar al costat dels que ho necessiten, a posar el país en marxa i a primera línia...