diumenge, 3 d’abril del 2011

Gràcies Artur, Gràcies President

A una setmana de la Consulta sobre la indepèndencia a la ciutat de Barcelona ha transcendit que el President Artur Mas ha votat, com a ciutadà de Barcelona, a la Consulta. Un gest que l'honora com a ciutadà i com a president. Molta gent d'un cantó i de l'altre ja han criticat el seu gest. Els que hi estan en contra entenc la seva reacció tot i que el Ciutadà Mas ha fet un gest i ha mantingut al marge la figura del President que representa al conjunt del país.
Però els que hi estan a favor no s'entén que tinguin una reacció de critica. El camí cap a la sobirania només passa per anar afegint gent, convencent a la gent de Catalunya que la millor opció passa per aconseguir un estat propi.
Però amb les critiques no s'afegeix gent a un projecte. Pensant que l'actuació i el camí d'alguns és l'únic bo i l'únic a  seguir no es suma. Sembla que des dels moviments independentistes mai s'aprendrà que dividint i fent una ferma línia de bons i dolents mai aconseguirem la unitat necessària per arribar al nostre objectiu.



El President Mas ha fet el que havia de fer. Votar com a Ciutadà. Moltes vegades hem de tenir clar que quant un ostenta un càrrec a vegades no pot fer el que voldria. I fent el gest també dona un suport molt gran al moviment de les consultes d'arreu, des de que a Arenys de Munt vam començar.

El Predient Mas, en aquell moment candidat Mas, ens va donar i em va donar des de l'inici el seu suport. Ens va dir que teníem a Convergència al nostre costat i que féssim el que creiessim que havíem de fer des d'Arenys de Munt.
Convergència a Arenys de Munt vam estar des del principi en l'organització de la consulta a Arenys de Munt. Des de la discreció doncs teníem clar que calia que fos la societat civil que ho liderés si volíem tenir èxit. I així va ser malgrat algun partit volia abanderar el moviment i per tant fent-lo perillar.
Com diu el Llibre del promotor de la moció, Josep Manel Ximenis, d'Arenys de Munt al Cel a la primera reunió vam ser només 3 persones. 2 de la CUP i una de Convergència en aquest cas jo mateix. D'aquí es desprèn el compromís i convenciment de la gent de Convergència.
Estic convençut que cal fer passos i que no cal aturar-se. Però també que cal anar eixamplant la base de suport social per aconseguir l'èxit.

Gràcies Artur pel teu gest. Gràcies pel teu suport abans, durant i després de la consulta a Arenys de Munt.
I gràcies President pel sentit institucional com a President de Catalunya i comparteixo el que sempre has dit que l'únic limit del nostre país el posaran els Catalans i les Catalanes.

1 comentari:

Miquel Quintana ha dit...

Sí Alfons, va votar com a ciutadà igual que altres persones, però al final l'abstenció en la proposta de llei ho deixa tot com si res haguès passat.
No val fer aquest doble joc si realment es vol reclamar el concert econòmic. No se'ls pot donar més canxa a la gent del govern espanyol ni al PP. Cal donar imatge de seriositat i rigor. Així tant sols queda el dubte sobre el que en Mas va votar.