dimecres, 31 de març del 2010

Decretàs i Parlament Expres

Avui el govern tripartit ens ha sorprès amb un decret que canvia les regles del joc a la meitat del mateix. Com que jo no ser articular una majoria per guanyar doncs m'enfado i com un nen petit diu a l'oposició: Ara no jugues i jo m'emporto el joc o la pilota i jugaré sol.
Això és democràcia, d'això en diuen progressisme?
És clar que el consens és molt difícil, que a vegades les tàctiques dels partits i conjunturals poden distorsionar els acords. Però quant de temps fa que el Sr. Saez ha deixat la presidència de la corporació catalana de mitjans audiovisuals? Tant de temps fa que es treballa per arribar a un acord? Posar una persona que havia estat secretari de comunicació del govern és posar una persona imparcial? I no és sospitós que si posi un perfil així prop de les eleccions? On està la independència dels mitjans públics que tant han reclamant els partits del govern i que n'han fet ostentació? Ha de començar a patir la Mònica Terribas i buscar-se una nova feina?
Són preguntes que tothom pot posar la seva resposta però si s'analitzen bé causen perplexitat.


I un breu apunt sobre la voràgine de lleis tramitades de manera exprés al Parlament en aquest tram final de legislatura tot per poder dir que s'han fet. Però es fan sense consens parlamentari, sense consens del territori i a vegades sense consens ni tan sols entre el tripartit.
Un govern responsable, encara que li molesti, en el tram final d'una legislatura hauria de ser molt més curós. Fer un esforç molt gran per pactar les grans lleis. Si no com sovint passa si canvia un govern es canvia la llei i així el país avança molt lentament.

Seguiu l'actualitat política i veureu que n'hi ha per llogar-hi cadires amb aquestes actuacions del tripartit. Cal un canvi.