dilluns, 8 de juny de 2015

TEDxSantCCugat ·#SecondChance

El proppassat dijous dia 28 de maig em vaig regalar una tarda TED. Sóc un seguidor dels videos TED una bon canal al youtube i una bona aplicació.

Al descobrir fa pocs dies el TEDxSantCugat i veure que l'agenda tot i algun canvi m'ho permetia vaig inscriure'm. Tenia unes expectatives força elevades però he de dir que van ser àmpliament superades. La tarda va fluir i el temps no es va notar. I tot l'après i reflexionat va ser molt.

Em va agradar que tots i totes les ponents van expressar idees, experiències, projectes amb una gran positivitat i amb compromís. Cercant solucions no cercant problemes i/o culpables.

Un altre aspecte a destacar és l'espai. "El Siglo" dins el Mercantic de Sant Cugat. Un altre agradable descobriment. El recinte Mercantic em va captivar i EL Siglo és un local fantàstic. Ambientat com si fos una biblioteca antiga et transporta en un ambient idoni per escoltar bona música, bones xerrades....


La bona Música de Bossanova amb l'Alba Cayuela i Marc Pons va ambientar la sala per predisposar-la a escoltar....


I seguidament els ponents. No faré una exposició exhaustiva, unes pinzellades de cada una i quant estiguin al youtube, almenys això espero, ja les podreu veure! Tot dins el lema #SecondChance "segona oportunitat"


Albert Bosch @albert_bosch ens va explicar que el lideratge i l'aventura no es pot entendre sense la responsabilitat amb l'entorn, la responsabilitat social... Una frase preguntem-nos si som part del problema o de la solució-


La Laura Rosillo @laurarosillo ens va parlar de la Madurescencia. Madures que vaig pensar... I al cap de poc l'energia que va transmetre a banda de fer entendre que és aquest nou concepte de gent que vol seguir sent activa, tenint objectius, fent canvis a la vida, questionant....
Doncs endavant!!!

La Gemma Campo fent honor al lema va haver de fer servir, per problemes tècnics(coses del directe), la segona oportunitat.

Una bona reflexió sobre la restauració i la conservació. Hem de restaurar per conservar y a més descobrim coses noves al fer-ho. La nova tècnica facilita la feina però segueix sent complexa i a més cal ser curós per respectar l'original.


Eduardo Torras és realment dels ponents que més escenificaven el que és una segona oportunitat. Després de superar una adició ara des de @sport2liveorg ajuda a que els joves no hi caiguin.
La frase: L'addició es reforça per com veiem el món. Tenir objectius i un bon entorn són fonamentals.
Ell ha sabut transformar en una gran oportunitat un gran problema.

Sentir-lo parlar amb passió del seu projecte i de com ajudar a la gent o no caure en les addiccions és molt motivador!

Dory Sontheimer @dorysontheimer ens explica des del fons del seu cor l'experiència d'haver conegut la història de la seva família fugint del nazisme i part d'ella assesinada pel nazisme. 
El seu llibre "Les set caixes" relata tot això.

La Frase: En algun lloc tornarà a sortir el sol... Doncs sí Dory dia a dia cal lluitar. Emocionant el relat d'una familiar trobada a l'argentina relatant la trobada amb la Dory i el seu esforç per trobar la seva família arreu del món.


Eva Pellicer ens parla de donar un #SecondChance a l'hidrogen. De com caldria avançar en la investigació perquè acabi sent una gran alternativa als combustibles fòssils. I fer-ho ara. Una frase: L'Edat de pedra no es va pas acabar per manca de pedres no? Doncs investiguem ja les alternatives al petroli...


Joaquim Garrabou @jgarrabou ens parla del mar i que l'hem de cuidar. No amb manifestacions i drama. Si no participant, mirant-lo, observant-lo, avisant... Potenciant el diàleg de la societat amb els científics, sensibilitzant, augmentant la capacitat d'observació. 

La Frase: No fem drama, arremanguem-nos. Observem, aprenem i actuem!!


Raül Romeva @raulromeva ens parla de la via Ubuntu. De gestionar el be comú d'una manera diferent. Gestionem el bé comú pel bé comú. Sembla fàcil no? Ens explica el que ell va observar i que des del sentit comú hauria de ser. La frase: Actuar amb responsabilitat és molt millor que culpar als altres dels nostres mals.


I per acabar l'espectacle trepidant i espectacular d'en Quim Moya @quimmoya que va pintant uns quadres a ritme de la música sense parar de fer cabrioles i amb uns finals inesperats. Fantàstic.

I per acabar simplement felicitar a tots els ponents, als organitzadors, col·laboradors per la magnifica organització i dir-los que ja espero el 3er @tedxsantcugat

A reveure!!!