dimecres, 24 de febrer del 2010

Empendre en temps de Crisis

Avui a Arenys de Munt s'ha fet una xerrada sobre els emprenedors. Hi han intervingut el Gerent del Consell Comarcal del Maresme, Sr. Eladi Torres, i el President de la Confederació d'Autònoms, Sr. Salvador Duarte.
Han fet una exposició molt bona de la situació actual de la crisi i de com afrontar-ho des dels emprenedors.
El Sr. Eladi Torres ha explicat la situació econòmica del la Comarca del Maresme destacant que tenim un PIB baix però un nivell de vida bo. Que el maresme te un 16,2% d'atur, Arenys de Munt 14,78%.
Que ha de canviar la manera de fer de l'administració, facilitant més els tràmits i la mateixa administració fent-se més eficient.
El Sr. Salvador Duarte ha destacat que és la primera crisi que els autònoms baixen. Que el principal problema que tenen els emprenedors, i els autònoms en actiu, és el finançament.
Que cal apuntar cap a productes amb valor afegit, amb la innovació i en el tracte personalitzat.
Ha animat a la gent a fer-se emprenedors. Que amb l'estatut del treballador autònom, amb les ajudes del Institut Català de Finances, el tema del nou "subsidi" pels treballadors autònoms que podran cobrar aquesta ajuda. Per tant diu en Salvador Duarte que ara és més fàcil que mai fer-se autònom i que cal animar-se.

I jo reflexiono i penso que l'administració ens hem d'adaptar als nous temps per donar suport als emprenedors i no posar traves. Reduir tràmits, facilitat en els pagaments, complir terminis de pagaments, etc.
Però des de l'administració local poc podem fer si des de les altres administracions superiors no ens canvien el marc legal.