dimecres, 22 d’octubre del 2008

Congrés de Participació(16-17 i 18-10-2008)


Dies d'intens treball, debat, converses, idees, contactes, compartir, constatació, il·lusió, etc.

Un congrés dona per això i per més. Costa a vegades assumir el munt d'informació que es dona en els mateixos. Però amb la documentació, ara ja digital que la fa més portable i més fàcil de desar) pots anar repassant, ampliant i aprofitant per aplicar-ho a Arenys de Munt.

S'han exposats molts projectes i en les conferències s'han dit moltes idees i com sempre es conclou que la participació no té cap formula màgica, que s'ha d'adaptar a cada municipi, a cada realitat.
Pressupostos Participatius, Comunicació, Consells, experiències bones i dolentes, joventut, infants, adults, gent gran....

Em va agradar una frase de l'Alcaldessa d'Albacete. Va dir que al ser els ajuntaments les administracions més properes al ciutadans acaba passant que "El que no ens compet en incumbeix" En Quim Brugué(professor universitari i ex director de Participació Ciutadana de la Generalitat) va estar com sempre molt encertat i amb idees molt clares per entendre una mica més la participació. Entre d'altres coses va exposar com els grecs dividien l'actuació política: En la virtut i l'equilibri. La virtut en la paciència, en la raó, en emprendre, en definitiva en prendre decisions. L'equilibri en pactar, en transigir i en la renuncia. Buscar l'equilibri no és feblesa i és una part de la presa de decisions, en aquest cas conjunta i amb la gent i per la gent.

Ara a processar això i més i a aplicar les idees.

Un matí vaig arribar aviat(no m'agrada gens fer tard) vaig poder donar un passeig matinal per Santa Cristina(anava i venia d'Arenys de Munt cada dia) i vaig passar per davant el que havia estat l'estació de tren. Ara sense la via del tren. En un altre entorn podria ser un paisatge desolador però no(com podeu veure a la foto) és un centre cultural i un punt de la via verda que arriba fins a la costa i fins a Girona. Un exemple de com es pot reconduir un espai per a nous usos.