dimecres, 15 d’octubre del 2008

COMPANYS. 68è aniversari del seu afusellament


Avui dia 15 d'octubre es commemora el 68è aniversari del seu afusellament. Afusellament que va ser el final d'un consell de guerra irregular i il·legal. Ara cal que l'estat espanyol després de més de 30 anys de democràcia repari aquest dany causat al poble de Catalunya. Un estat que es defineix de democràtic no pot mantenir aquests temes sense tancar. L'inexplicable no és que no es faci, l'inexplicable és que no s'hagi fet.
Cal recordar i recordar no vol dir cap cacera de bruixes. Només reparar aquestes irregularitats. Hi ha ferides que no poden cicatritzar del tot però es pot guarir una mica si s'aplica algun remei.

A Arenys de Munt hem fet un acte senzill però emotiu avui a les 22h a la plaça Lluís Companys.

Cal homenatjar i recordar. Cal estar preparats per la tempesta que s'albira. La retallada de l'Estatut sembla que serà gran. Que ens tocarà els elements més sensibles(i vitals) per a nosaltres: Llengua, nació i finançament. L'espina dorsal del text que sense ella no s'aguanta, que si es trenca com ens passa als vertebrats alguna part del nostre cos deixa de funcionar i depenent de la magnitud de la fractura fins i tot és incompatible amb la vida.

Visca Catalunya i ens tocarà ser forts, estar units i seguir lluitant.