dilluns, 25 d’agost de 2014

Viatge pel Meditarrani des de Can Jalpí, Cicles de Música Mediterrània

He tingut la sort avui de poder escoltar la cantant algueresa Franca Masu. La sort avui i durant uns quants anys... He tingut el privilegi de veure des del govern municipal, com a tinent d'Alcalde d'Arenys de Munt, com nexia i es consolidava aquest mini festival de Música Mediterrania.

Adaptant-se als temps i situació econòmica actual però acostant al nostre poble, molts anys amb junt amb Arenys de Mar com enguany, música del nostre mediterrani.
Alguns artistes  ja molt coneguts com Lluís Llac i Maria del Mar Bonet. Gràcies a aquests concerts vaig poder veure la Maria del Mar Bonet en directe, una cantant que m'agrada molt. Vaig poder descobrir la música de El Tall, veure cantar la companya Maria Rosa Campasol, descobrir músiques noves, estimar una mica més aquesta cultura mediterrània que a voltes tot i ser propera desconeixem.

I avui un nou descobriment, agradable descobriment de la Franca Masu. Des de l'alguer ens ha portat música tradicional, fados, sons mestissos, cançons sardes  i aquest Català de l'illa que és agradable de sentir i de recordar que a aquesta ciutat de Sardenya s'hi parla la nostra llengua. A la seva manera i amb influències de les altres llengües però que entenem...

La Franca Masu i els músics que l'han acompanyat han fet un concert fantàstic. Una vesprada molt agradable. En aquest magnific entorn que és el pati d'armes del Castell Jalpí. Un lloc idoni per aquests espectacles. Amb la remor dels arbres gronxats pel vent de fons i un grill que ha fet els acompanyaments i que tot junt, entorn i sorolls, amb la música han fet encara millor la música de la Franca.

Felicitats pel concert Franca i equip, felicitats a la regidoria per portar-la i gràcies a totes les regidores de cultura dels diversos governs per apostar per aquest cicle de música mediterrània. (si la memòria no em falla han estat sempre regidores...)

I com dic avui he tingut la sort de poder-me emocionar de nou amb aquests concerts. Un xic especial doncs com a regidor ja és l'últim, ara ja tots els actes i espais aniran sent els últims i això fa que els visqui si es pot d'una manera més intensa...