dilluns, 3 de novembre del 2008

Eleccions Americanes, punt final? No punt i seguit!


Dia 4 de novembre de 2008 és el dia que els Nord-americans elegiran qui serà el pròxim president dels Estats Units. Seran, ja són, unes eleccions de rellevància històrica per ser un dels candidats un afroamericà. Hi ha també en segon terme(en tots els sentits) el factor que per primera vegada una dona és candidata a la Vicepresidència. Per tant es fa un salt en dos camps i es podia haver fet un altre salt si Hilary Clinton hagés estat la candidata democrata en comptes Barack Obama.

Totes les teles, ràdios, diaris, Internet i un llarg etc. estan pendents d'aquest dia que ara ja comença en el nostre país però encara tardarà unes hores a començar als estats units. El món globalitzat te això les eleccions a un país genera expectació a la resta del planeta i més si les eleccions són a una gran potència. Podem dir que no ens afecten però no és veritat, podem dir que no hi podem influir i per això potser no caldria interesar-nos-hi, però en definitiva dels resultats en dependran moltes coses que directa o indirectament ens afectaran.

L'opció Obama és la que m'agrada més, allà els aspectes polítics i de tendència(Esquerra-Dreta) són força diferents i el que allà semblen propostes d'esquerres aquí ens podrien sembla més a la dreta que la dreta però l'Obama està demostran una capacitat de treball de generar il·lusió, en definitiva de fer propostes i engrescar. En temps de crisis això és el que convé.

Cal aquí es facin aquests discursos, que han de tenir consistència, dir la veritat però alhora generar il·lusió, generar ganes d'empènyer dia a dia del carro i no caure en pessimismes. Però tampoc enganyar negant la crisis primer, dient que som els millors del món, etc. i després al cap de poc temps dir el contrari o actuar en sentit diferent del que s'ha dit. Suposo que ja tots heu entès a qui em refereixo.

Doncs vinga ja comentarem resultats i com no ànims i a treballar que les crisis s'han de superar...