diumenge, 17 de febrer del 2013

Un Tros De Formatge, Gazta Zati Bat

Divendres, 15 de febrer, al vespre vaig tenir la gran sort de poder assistir a l'estrena a Catalunya del documental "Un Tros De Formatge-Gasta Zati Bat" realment emocionant i molt recomanable. Cinemes Girona horaris Tros De Formatge

Un documental que relata i viu en directe el procés que ha fet Nacions del Món des del dia que surt una idea al poble d'Idiazabal fruit d'un viatge d'una parella del poble a Escocia.

El més emocionant és que un poble que no sabia caminar junts troba un punt d'acord per avançar i per col·laborar en que el procés de pau Basc tiri endavant: EL DRET A DECIDIR el DRET A L'AUTODETERMINACIÓ.

I a través dels esports rurals, viatges a Escocia, en fer accions per recaptar diners fan la demanda de que ells volen decidir que el tros de formatge de la terra que és el seu país decideixi si que vol ser.

 Van ser presents a l'estrena Jordi Ambròs (director del programa de TV3 “El documental”), Jon Maia (director de la pel·lícula) i  Angel Oiarbide (membre de Nazioen Mundua)



Quant vas veient el documental he anat recordant com va començar a Arenys de Munt el tema de la Consulta del 13 de setembre del 2009. Recordo en la primera conversa amb en Josep Manel Ximenis a la plaça mentre ell recollia signatures per la ILP que vam comentar que calia fer alguna cosa tots junts, que era important que CiU hi fos. Jo li vaig dir que compartia aquesta visió i que hi seriem. I que hi havia de ser tothom, partits, societat civil, entitats, etc.
A la primera reunió que només érem tres, dos de CUP i jo de CDC vam tornar-ho a parlar.
Amb l'Angel Oiarbide
Hi ha un moment al documental que l'Angel Oiarbide(protagonista del documental i membre de Nacions del Món)  fa una trobada amb un amic que havien compartit la tasca de regidors però que estaven a dos bàndols, un de l'esquerra Abertzale i l'altre al nacionalisme Basc. Aquesta escena doncs em va fer reviure aquells primers moments de la consulta. I que ens ha de recordar que amb un punt d'acord tant important com el DRET A DECIDIR avançant junts ningú podrà aturar el procés que Catalunya ha endegat i que el País Basc ha de poder fer també. 

El camí, els camins, han començat. Seran complicats, amb pals a les rodes, guerra bruta i un llarg etc. però el que em fa sentir que això no pararà, a banda de l'actitud del President Mas i del Parlament,  és que hi ha molta gent empenyent hi ha una gran part de la societat Catalana al darrera. Com es diu en el documental l'autodeterminació és molt important per deixar-ho sols en mans dels polítics. Els polítics cal que hi siguem però sense un gran movien social al darrera no arribaríem enlloc. 

Per tant tots des del nostre lloc anem fent petits passos cap a la Llibertat fins arribar-hi. 

Gràcies a tots els que heu fet possible el documental i el moviment Nacions del Món. FELICITATS i molta sort!!!