dimecres, 21 de gener del 2009

CEDIR A LES PRESSIONS, CEDIR ALS INTERESSOS= A MAL GOVERN


El diumenge al telenotícies vespre deien que molts grangers i ramaders es troben que els han posat limitacions a activitats i sorolls que es fan des de temps ancestrals.
Com pot ser que un ramader hagi de silenciar les esquelles que porten els ramats. Com pot ser que una granja molesti quant fa segles que hi és, com pot ser... Estaríem fent una llista inacabable. Fins i tot a Barcelona van fer silenciar unes campanes d’un convent, la catedral de Girona també va tenir problemes amb les seves campanes.

Tot és bastant increïble, faria gràcia si no fos que és veritat. Sembla tret d’una pel•lícula d’humor i despropòsits. Això respon a les pressions que diferents grups fan sobre les diferents administracions(i aquí segur que cap color es salva) i que s’acaba cedint. Quant dic cedir als interessos no em refereixo a aspectes de corrupció si no als interessos d’alguns veïns que ara estan prop d’una activitat, soroll, etc. Que ja existia. Que els que el que és nou és l’habitatge de segona residència, l’habitatge prop d’una granja per exemple. Això s’entendria si l’activitat o el soroll el poséssim de nou en un nucli o zona habitada. Per exemple un estable al mig de la gran via de Barcelona o una granja en un solar al mig de qualsevol poble on abans no hi era.

Realment s’ha de ser curós i reconduir aquestes situacions que solen perjudicar a petits pagesos i ramaders que lluiten dia a dia per mantenir l’activitat i per protegir el territori. I els politics han(hem) d’aprendre a valorar i dimensionar les queixes i demandes. Cal escoltar i cal saber prendre decisions, les que cal malgrat a vegades no és la més ben acceptada en un inici. I saber dir que no quant cal, la gent a la llarga agraeix més que es digui la veritat, que s’expliqui que no pas que se la deixi contenta i enganyada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

LOS RUIDOS A CONSECUENCIA DE EXPLOTACIONES AGROPECUARIAS, PROPIAS DEL MANEJO DEL MISMO Y SIENDO EN SONORIDAD LA PROPIA DE AÑOS ANCESTRALES, ES INACETABLE TOTALMENTE POR NINGUNA SOCIEDAD, Y MENOS LA QUE SE CONSIDERA URBANITA, A ESTA DINAMICA SI ENTRAMOS SERIA CONVENIENTE REIVINDICAR TAMBIEN TODOS LOS RUIDOS MODERNOS QUE AFECTAN A LA TRANQUILIDAD Y DESIDIA DE PERSONAS, QUE SE INTRODUCEN EN UN AMBIENTE QUE NO ES EL SUYO, AUNQUE SI CREO QUE TODOS PODEMOS GOZAR DE LA NATURALEZA PERO CON EL RESPETO QUE SE MERECE.
HE SIDO GANADERO Y HOY SEMI URBANITA Y NO PUDEDO DE NINGUNA MANERA APOYAR QUE SE TRANSFORME ESE AMBIENTE RURAL, POR POBLACIONES DE SEGUNDA RESIDENCIA, A LA QUE NADA TIENEN QUE VER CON EL CAMPO.